עוגת קינמון
עוגת קינמון
רכיבים:
4 ביצים
3/4 כוס סוכר לבן + כף וחצי סוכר חום כהה (אם אין להמיר בסוכר לבן)
1 סוכר וניל
כוס וחצי קמח תופח (או כוס וחצי קמח רגיל עם 2 כפיות שטוחות של אבקת אפייה)
1 כוס רסק תפוחים (ללא סוכר)
1/2 כוס מיץ תפוזים
1 כף קינמון
אופן ההכנה:
מקציפים חלבונים עם הסוכר, אחרי שיש קצף יציב מוסיפים בהדרגה חלמונים. מעבירים לערבול איטי ומוסיפים מיץ תפוזים+ רסק תפוחים + קמח + קינמון (מהירות איטית ומהירה לסירוגין).
להכניס לתנור (אין צורך לחמם מראש, על ·180 לכ 35 דקות - עד שמזהיב וקיסם יוצא יבש בבדיקה)
הכמות היא של 2 תבניות אינגליש קייק
איך נתייחס?
מכמות זו יוצאות 2 תבניות אינגליש קייק, כל תבנית כ 950 קלוריות.
(עוגת קינמון טעימה במיוחד וללא שמן! גם אני הרמתי גבה בהתחלה ואפילו חששתי לנסות להכין ממש בלי שמן אך בסופו של דבר הניסיון השתלם וזו עוגה שאהובה מאוד על בני הבית ובמיוחד על הילדים...
אפשר להמיר את השמן כמעט בכל מתכון ברסק תפוחים ובכך להפחית את כמות השומן בצורה משמעותית.)
העוגה טעימה ביום ההכנה, השמן בין היתר משמר ומאריך את חיי המדף וזו עוגה מעולה שמכינים לאכילה באותו יום, אפשר להכין בתבניות מיני קאפקייקס ולהקפיא בסמיכות להכנה וכך להפשיר מנה בכל פעם שרוצים.
